torstai 2. helmikuuta 2017

Joulu ja uusi vuosi Meksikossa

Hola hola! Ei ole tullut ihan yhtä usein kirjoitettua kuin piti haha. Joulu ja uusi vuosi on nyt taas kerran eletty, mutta tällä kertaa hieman suomalaisista perinteistä poiketen ilman porkkanalaatikkoa ja -20 asteen pakkasia.

Joulua juhlittiin täällä enimmäkseen jouluaattona niinkuin Suomessakin. Perinteinen joulutunnelma hieman jäi tietenkin puuttumaan ilman kaikkia perinteitä mitkä Suomessa jouluun kuuluvat, mutta maassa maan tavalla enkä tätäkään kokemusta kyllä vaihtaisi pois. Jouluaatto oli iltaan asti kuin mikä tahansa muukin vapaapäivä ainakin meidän perheessä. Aamulla heräsimme myöhään ja päivällä kävimme syömässä ulkona niin kuin melkein aina viikonloppuisin. Löhösimme melkein koko päivän ja illalla tuli host äidin suvun puolelta ihmisiä meille ja söimme illallista meidän kotona. Jouluruokana oli lihaa, perunaa, coleslaw-salaattia ja spaghettia. Sen jälkeen avasimme toisillemme antamat lahjat ja menimme nukkumaan.
25.12 heräsimme aikaisin avaamaan joulupukin tuomat lahjat. Päivällä kävimme isän myös puolen suvun kanssa viettämässä aikaa ja kuudelta menimme kirkkoon.





Tuntuu että joulu ei täällä loppujen lopuksi ollutkaan niin iso juttu, mutta uusi vuosi olikin taas sitten suurempi juhla kuin Suomessa. Koska joulua oltiin juhlittu host maman suvun kanssa, 31. joulukuuta mentiin sitten host isän äidin luo jonne tuli juhlimaan muutama muukin henkilö (noin 90 taisi meitä olla). Mentiin mummolaan joskus kahdeksan aikoihin illalla ja jutusteltiin muutama tunti kaikkien kanssa. Keskiyön koittaessa laskettiin sitten kymmenestä alaspäin ja nollassa nostettiin malja ja sen jälkeen halattiin vuorotellen kaikkia paikalla olijoita ja toivotettiin hyvää uutta vuotta. Tuossa menikin pikkuhetki paikallaolijoiden määrän vuoksi. Sen jälkeen mentiin ulos ja päästettiin ilmaan "kuumailmapalloja". En tiedä onko niille suomeksi mitään järkevää nimeä mutta ovat paperisia hökötyksiä joissa on sytytettävä pala ja toimii sitten kuumailmapallon tavalla. Noita näkyi olevan taivas ihan täynnä, raketteja ei niinkään juuri kukaan ampunut. Tämän lisäksi poltettiin myös "vanha vuosi". Eli oltiin ostettu vanhaa miestä esittävä paperinen nukke ja poltettiin se ulkona. Tämän jälkeen alettiin sitten pikkuhiljaa illallistamaan. Ruokaa oli paljon ja oli tosi hyvää. Oli paljon salaatteja ja erilaisia lihoja ja jälkiruokiakin oli muutamaa erilaista. Syönnin jälkeen hengattiin taas ja lopulta joskus puoli viiden aikoihin lähdettiin meidän perheen kanssa kotiin ja nukkumaan. Muistelin että olisin enemmän kuvia ottanut näistä tapahtumista mutta en tiedä mihin ovat hävinneet.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti